Yes, we Can!

2024. május. 25, szombat

Európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztések

A kedvezményezett neve: Ginto Trade Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: \"Erre ZIZZENJ!\" Puffasztott rizs alapú édesipari termék fejlesztése, cukor és glutén nélkül, vitaminnal és ásványi anyagokkal"
Projekt azonosító száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00229
A szerződött támogatás összege: 19 856 422 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 60 %

A projekt tartalma:
A projekt innovációs tevékenységünket ösztönzi, ahol humán erőforrás bevonásával egy, a vállalkozás szintjén újdonságnak tekinthető és üzletileg hasznosítható, értékesíthető terméket fejlesztünk ki. E termék egy puffasztott rizs alapú édesipari termék, amely gluténmentes, hozzáadott vitaminokat és/vagy ásványi anyagokat tartalmaz, de hozzáadott cukrot nem. A termék a köznyelven „ZIZI” néven ismert termékkörhöz kapcsolható. A fejlesztési tevékenység érdekében 3 fő új munkavállaló kerül alkalmazásra, anyagok beszerzése szükséges és koordinációs tevékenységet valósítunk meg a projektben. A megvalósítás helyszíne Gyomaendrőd, ahol megfelelő üzemi kapacitás áll rendelkezésre. A projekt első szakaszában megvalósul a humán erőforrás fejlesztés, az alapanyagigények, üzemi folyamatok meghatározásra, a receptúrák, változatok pedig kialakítása kerülnek.
A második szakaszban a próbagyártásokat követően a receptúrákat véglegesítjük, a próbagyártás és tesztelés lezárul. A termékkategória szintjén újdonságnak tekinthető a termék, mivel korábban nem készült még, vitaminokkal és/vagy ásványi anyagokkal dúsított zizi édesítőszerrel. A projekt célja a tervezett termékkel, hogy a hiánybetegségekben szenvedő gyerekek és felnőttek, a gluténérzékenyek, cukorbetegek valamint az egészséges táplálkozást előtérbe helyező fogyasztók, olyan magyar, „hagyományos”-nak mondható édességhez jussanak hozzá, amely kedvező élettani hatásokkal bír a hozzáadott vitaminok és/vagy ásványi anyagok révén. A termék az általános fogyasztáson túl a beltartalmi értékeinek köszönhetően lehetővé teszi, hogy nemcsak bizonyos betegségben szenvedők, de az egészséges életmódot követő vásárlók is korszerű édességet fogyaszthassanak akár minden nap. A fentiek alapján a projekt célja összhangban van a Felhívás céljával, vagyis új piacképes termék kifejlesztését eredményezi, mely nemcsak belföldön, de a külpiacokon is esélyt ad értékesítésre.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.08.31.


„A 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00229 számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a 2020-1.1.1-KKV START pályázati program finanszírozásában valósult meg.”